Сүзбе мен қызылшадан жасалған құймақтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сүзбе 500 г, қызылша 2-3 орташа, алма 2, бидай ұны 1 стакан (жоғарғы жағымен), сүт 1 стакан, жұмыртқа 2, қант 1 ас қасық, сары май 40 г, қаймақ 1 стакан, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Алманы тазалаңыз, үккіштен өткізіңіз. Қызылшаны дайын болғанға дейін пісіріп, суытып, қабығын аршып, електен сүртіңіз. Ыдысқа алма, езілген қызылша, сүзбе салып, сүт, жұмыртқа, қант, тұз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Табаны жақсылап қыздырыңыз және құймақтарды екі жағынан сары маймен қызартыңыз. Қаймаққа дайын құймаққа қызмет етіңіз.