Қызылша қосылған көкөніс тұздығы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 стакан балық қоры үшін: 3% сірке суы - 100 г, қызылша - 100 г, сәбіз - 50 г, пияз - 50 г, ақжелкен (Тамыр) - 20 г, қызанақ пастасы - 20 г, ұн - 100 г, тұз, қант, дәміне қарай дәмдеуіштер
Сипаттамасы Қызылшаны белдеулеріне турап, өсімдік майына аздап қуырады (оның бір бөлігін ғана алып), сорпаның бір бөлігін, сірке суын қосып, дайын болғанға дейін бұқтырады. Жолақтарға кесілген сәбіз, ақжелкен тамыры, пияз өсімдік майына 5-10 минут қуырылады, содан кейін сорпа мен сірке суын қосып бұқтырылады. Бұқтырудың соңында қызылшамен біріктірілген тұздыққа салқын сорпада сұйылтылған крахмал (Немесе ұн), тұз, қант, дәмдеуіштер енгізіліп, қайнатылады. Бұл маринадқа арналған қызылшаны теріге пісірілгенге дейін қайнатуға болады, содан кейін қабығын аршып, белдеулеріне кесіп, содан кейін дайындалған көкөністер мен қызанақпен бірге қуыруға болады. Тұздықтарда - қызанақ қосылған көкөніс тұздығы, қызанақсыз және тұздықта-қызылша қосылған көкөніс тұздығы, маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған маринадталған тұздыққа 500 г тұздыққа 75-100 г мөлшерінде қосуға болады.