Көкөніс сорпасындағы борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 80 г, қырыққабат - 80 г, сәбіз - 30 г, қызанақ - 20 г, картоп - 50 г, шөптер - 5 г, ұн - 5 г, қаймақ - 25 г, сірке суы 3% - 5 г, көкөніс сорпасы - 350 г, тұз. Көкөніс қайнатпасы көкөністердің өзінен, сондай-ақ көкөніс қалдықтарынан (Тазартылған және жуылған), діңгектерден, қырыққабат жапырақтарынан, сәбіз қалдықтарынан картоп пюресі дайындалған кезде қалған картоп қайнатпасын пайдаланып дайындалады. Тамыр мен қызанақты турап, қаймақпен қайнатыңыз (10 г). Қызылшаны (60 г) сірке суын қосып пісіріңіз. Қырыққабатты жолақтарға кесіңіз, картопты текшелерге кесіңіз. Тамырларды, қырыққабатты және картопты көкөніс сорпасына құйып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Содан кейін қайнатылған туралған қызылшаны қосып, пассивті ұн, қант, тұз қосып, қайнатыңыз. Қызылшаны (20 г) үккіштен өткізіп, шырынын дәке арқылы сығыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа қызылша шырынын, қаймақ пен аскөк шөптерін қосыңыз.