Удмурт тіліндегі борщ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті - 100 г, қызылша - 80 г, қырыққабат - 100 г, қызанақ - 40 г, сәбіз - 20 г, пияз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, аскөк - 3 г, ұн - 20 г, май - 20 г, жұмыртқа - 1/4 дана., қаймақ - 20 г, 3% сірке суы - 5 г, тұз, дәмдеуіштер. Тауық сорпасын дайындаңыз. Қызылшаны ұсақ жолақтармен турап, май, сірке суы және сорпамен бірге кастрюльге жұмсақ болғанша қайнатыңыз. Сәбізді, ақжелкенді, пиязды және қызанақты ұсақтап турап, бірге құтқарыңыз. Қырыққабатты ұсақ жолақтармен турап, сорпаға салыңыз, 5-7 минуттан кейін қышқыл қамырдан жасалған нугаттарды сол жерге салыңыз. Пісіру аяқталғанға дейін борщқа қызылшаны, қуырылған тамырларды, пиязды, қызанақты, дәмдеуіштерді дәміне қарай қосып, қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде табаққа тауық етінің бөліктерін, қаймақ пен аскөк шөптерін салыңыз. Нугильдерді дайындау: қарапайым қышқыл қамырға жұмыртқа мен сары майды қосып, илеп, бөліктерге бөліп, жіңішке жіптерге жайып, ұзындығы 6-7 см және қалыңдығы 4-5 мм жолақтарға кесеміз.