Сарымсақ қосылған қызылша
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 600 г. қызылша, 1 пияз, 1 қияр, 3-4 түйір сарымсақ, 100 г. өсімдік майы немесе майонез, сірке суы және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Бірінші әдіс. Қызылшаны жуыңыз, пеште пісіріңіз (дайын болғанға дейін суға немесе буға қайнатуға болады). Салқындатыңыз, тазалаңыз, кішкене текшелерге кесіңіз және майға аздап қуырыңыз. Сарымсақты ұсақ үккіштен өткізіңіз. Пиязды мүмкіндігінше ұсақтап тураңыз және сірке суын себіңіз. Содан кейін пияз мен сарымсақты қызылшамен, тұзбен араластырыңыз, қызылша қуырылған майдың үстіне құйыңыз, салқындатыңыз және қызмет етіңіз. Екінші әдіс. Қайнатылған қызылшаны ірі үккіште, сарымсақты ұсақ үккіште үккіштен өткізіп, майонезбен араластырыңыз және дәмдеңіз. Майдалап туралған жаңа піскен немесе тұздалған қиярды қосуға болады.