Қызыл орамжапырақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 кг ақ қырыққабат, 1 алма, 1 сәбіз, 1 қызылша, 2-3 түйір сарымсақ. Маринад: 0,5 л су, 5-6 лавр жапырағы, 2 ас қасық тұз, 6 ас қасық түйіршіктелген қант, 9 ас қасық өсімдік майы, 8 ас қасық сірке суы (9%).
Сипаттамасы Қырыққабатты ұсақтап тураңыз, алма, сәбіз және қызылшаны орташа үккіште үккіштен өткізіңіз, сарымсақты ұсақтап тураңыз. Тұздықтың барлық компоненттерін араластырыңыз, қайнатыңыз және жылы болғанша салқындатыңыз. Көкөністерге тұздық құйыңыз, араластырыңыз және бөлме температурасында 10 сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін тоңазытқышта екі сағат ұстаңыз, содан кейін жеуге болады. Неше порция үшін: 8.