Борщ ескі литвалық Сиқыршы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты4 минут
Өнімдер Сиыр еті - 150 г, ветчина - 60 г, ысталған шошқа майы - 20 г, кептірілген порчини саңырауқұлақтары - 10 г, қызылша - 50 г, колраби қырыққабаты - 50 г, сәбіз - 20 г, ақжелкен тамыры - 10 г, пияз - 20 г, репа - 50 г, алма (Антоновское) - 20 г, қызылша тұзды ерітіндісі немесе квас немесе зире квасы - 100 г, қаймақ - 20 г, майоран, аскөк, тұз , сиқыршы қамыры үшін: бидай ұны - 60 г, жұмыртқа - 1/5 дана., сарысы - 1/2 дана., тұз, пияз шырыны - 10 г (Пияз - 50 г), саңырауқұлақтарды толтыру үшін: қайнатылған саңырауқұлақтар - 40 г, жұмыртқа - 1/2 дана., пияз - 20 г, май - 5 г, тұз, етті толтыру үшін: ет - 50 г, шошқа майы - 20 г, пияз - 30 г, майоран, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы бөліктері. Бірінен фарш жасаңыз, екіншісін ветчинамен бірге окрошкаға арналған кішкене бөліктерге бөліңіз. Қызылшаны қабығында жартылай дайын болғанға дейін пісіріп, қабығын аршып, белдеулеріне кесіңіз. Шалғамды, колраби қырыққабатын, алманы белдеулеріне турап, қызылшамен қосып, ет сорпасында қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды бөлек қайнатыңыз. Сорпаны сорпамен біріктіріп, саңырауқұлақтарды толтыру үшін сиқыршыны қолданыңыз. Сиқыршы келесідей дайындалады: ашытқысыз, қатты қамыр илеңіз, қалыңдығы 1-2 мм қабатқа жайыңыз, 4х4 см квадраттарға кесіңіз де, кішкене тұшпара (Сиқыршы) жасаңыз, олардың жартысын саңырауқұлақтармен, ал қалған жартысын қуырылған текшелермен толтырыңыз. қайнатылған сиыр етінен тартылған ет. Саңырауқұлақтармен толтырылған сиқыршыны майға қуырыңыз, ал ет пен шошқа майымен толтырылғандарды қуырмаңыз. Ет пен саңырауқұлақ сорпасына қайнатылған көкөністермен квас қосып, қайнатыңыз, алдымен шикі, 3-4 минуттан кейін қуырылған сиқыршыларды салыңыз, олар дайын болған кезде 5-7 минуттан кейін қайнатылған етті, ветчина, дәмдеуіштерді салып, баяу отта ұстаңыз. тағы 3-4 минут. Содан кейін оттан алыңыз, аскөк пен қаймақпен дәмдеңіз.