Ірімшік, май және сарымсақпен толтырылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Бұрыш - 3-4 дана. Ірімшік - 100-150 гр. Сары май - 50-75 гр. Сарымсақ - 2-3 ірі қалампыр.
Сипаттамасы Бұрышты шайыңыз, сабағын кесіңіз, тұқымдарды алып тастаңыз. Ірімшік пен қатты салқындатылған майды ірі үккіште, сарымсақты ұсақ үккіште үккіштен өткізіңіз, содан кейін бәрін жақсылап араластырып, бұрышқа толтырыңыз. Қызмет көрсетер алдында тоңазытқышқа 15 - 20 минутқа қойыңыз. Дөңгелектерге кесілген жалпақ табаққа қызмет етіңіз. Жасыл ақжелкенмен безендіріңіз. Бұрышты көкөністермен толтыруға болады. Ол үшін сәбізді, ақжелкенді, пиязды, балдыркөкті, қырыққабатты белдеулеріне турап, өсімдік майына томат-паста қосып, тұз, бұрыш, үгітілген сарымсақ себіңіз. Содан кейін толтырылған бұрыштарды өсімдік майына қуырып, тартылған етті жоғары қаратып табаға салып, үстіне қаймақ қосылған томат соусын құйыңыз. Духовкалық шкафта дайындыққа дейін жеткізу. Ұсақталған ет қосылған бұрыш дәл осылай дайындалады. Ол үшін 400-500 гр алыңыз. тартылған ет.