Бұрыштан жасалған уылдырық
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2,5 кг тәтті бұрыш, 150 г сәбіз, 200 г пияз, 100 г қызанақ, 15 г ақжелкен тамыры, 15 г аскөк және ақжелкен, 1 стакан өсімдік майы, 25 г. тұз, 1 ас қасық. қасық сірке суы, әрқайсысы 2-3 г. қара және иісті бұрыш.
Сипаттамасы Бұрышты жуыңыз, құрғатыңыз, өсімдік майымен сүртіңіз және пеште жұмсарғанша пісіріңіз. Ыстық бұрыштың қабығын аршып, тұқымын кесіңіз. Егер жемістер күйіп кетсе, алдымен ыстық сумен шайыңыз, содан кейін қабығын алыңыз. Тазартылған бұрышты ірі тесіктері бар ет тартқыштан өткізіңіз. Сәбіз мен ақжелкенді аршып, белдеулеріне турап, өсімдік майына жартылай дайын болғанға дейін қайнатыңыз. Пиязды қабығынан аршып, сақиналарға бөліп, өсімдік майына алтын түске дейін қуырыңыз. Жасылдарды ұсақтап тураңыз. Қызанақты ет тартқыштан өткізіп, бастапқы көлемінің жартысына дейін қайнатыңыз. Томат массасына бұрын дайындалған көкөністерді салып, тұз, ұнтақталған бұрыш, сірке суын қосып, тағы 10 минут араластыра отырып, баяу отта пісіріңіз. Ыстық массаны банкаларға салып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 70 минут. литрлік - 80 мин.