Саңырауқұлақ шарлары (тағамдар: беларуссиялық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер 500 г жаңа саңырауқұлақтар, 40 г ақ нан. 1 бас пияз, 1 шикі жұмыртқа, 1 ас қасық нан үгіндісі. 2 ас қасық өсімдік майы, тұз, ақжелкен немесе аскөк.
Сипаттамасы Саңырауқұлақтарды сұрыптаңыз, тазалаңыз, шайыңыз, қайнаған суға 2-3 минут салып қойыңыз, ет тартқыштан екі рет өткізіп, сүтке малынған нан мен пиязды қосыңыз. Алынған массаға жұмыртқа, тұз қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз, шарлар жасаңыз, оларды нан үгіндісіне салып, өсімдік майына қуырыңыз. Кішкене кесектерге майдалап туралған ақжелкен немесе аскөк себілген картоп пюресі арқылы қызмет етіңіз.