Саңырауқұлақтармен толтырылған шошқа етінің бұралуы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ветчинадан 400-500 г шошқа еті, 100 г жаңа саңырауқұлақтар, 100 г пісірілген ветчина, 3 ас қасық. қалың сүтті тұздықтың қасықтары, әрқайсысы 3 ас қасық. еріген сары май мен майдың қасықтары, шикі жұмыртқа, 100 г ақ нан (крекер), тұз - дәміне қарай.
Сипаттамасы Бүгін біз Украинадағыдай етті де дайындайтын боламыз. Ет тағамдарына арналған өнімдердің көпшілігі алдымен қуырылады, содан кейін бұқтырылады. Олардың көпшілігі бұқтырар алдында пияз, сарымсақ, шошқа майымен қайнатылады, бұл пісірілген тағамға жағымды дәм мен хош иіс береді. Дәмді тағамдардың үлкен ассортименті ұсақталған мяса (сиченики, биточки), әр түрлі салмасы бар мяса (бұралу, бұйралау) дайындалады, одан шұжықтар жасалады. Украиндықтар шошқа етінен жасалған тағамдарды ерекше жақсы көреді. Шошқа етін кең кесектерге кесіңіз де, қалыңдығы 3-4 мм болғанша ұсақтағышпен ұрыңыз. Әр қабаттың ортасына толтырғышты (бір ас қасық) салыңыз, бұған дейін оған ұзынша пішін берген. Содан кейін, ет қабатын пышақпен көтергеннен кейін, оның айналасындағы ет қабатының қалыңдығы бірдей болатындай етіп, оны толтырғышқа ораңыз. Қуырар алдында кручениктерді тұздап, шикі ұрылған жұмыртқаға салып, ақ нанмен пісіріңіз. Оларды қуыруға арналған табада қуырыңыз және пеште дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Салмасы: Жаңа піскен шампиньондарды немесе порчини саңырауқұлақтарын және майы аз ветчинаны белдеулеріне турап, сары майға аздап қуырып, қою сүт соусымен араластырыңыз. Гарнирге жасыл бұршақ, қуырылған картоп, көкөністерге қызмет етіңіз.