Лютеница
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 10 кг тәтті бұрыш, 3 кг қызанақ, 15 г ұнтақталған қызыл ащы бұрыш, 20-30 г сарымсақ, 35 г балдыркөк, 270 г өсімдік майы, 15-20 г қант, 20 г тұз.
Сипаттамасы Піскен етті болгар бұрышын жуыңыз, тұқымын кесіңіз, содан кейін ұсақтап тураңыз. Бұрышты қайнаған суға салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз, електен сүртіңіз. Қызанақтарды жуыңыз, тілімдерге кесіңіз, толығымен жұмсартылғанша қыздырыңыз, сонымен қатар електен сүртіңіз. Сарымсақ пен шөптерді ұсақтап тураңыз. Қызанақ пен тәтті бұрыш пюресін араластырып, қоюланғанша қайнатыңыз, содан кейін оған тұзды, қантты ерітіп, ащы бұрыш, сарымсақ, шөптер мен өсімдік майын қосыңыз. Ыстық қоспаны банкаларға құйып, зарарсыздандырыңыз (литрлік банкалар 45-50 минут).