Целлюлозасы бар қара өрік шырыны
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 1 кг қара өрік, 50-100 г қант.
Сипаттамасы Өріктерді жуыңыз, екіге бөліңіз, тұқымдарды алып тастаңыз. Өрікті кастрюльге салыңыз да, баяу отта толығымен жұмсарғанша ақырын қыздырыңыз, содан кейін електен сүртіңіз. Алынған шырынға дәміне қарай қант қосып, шырынды қайнағанша қыздырыңыз да, шетіне дейін 1-2 см жетпей бөтелкелерге немесе банкаларға құйыңыз. Қайнаған суда зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік бөтелкелер немесе банкалар - 7 минут. литрлік - 10 мин.