ТОЛТЫРЫЛҒАН БҰРЫШ (2 нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер 1 кг бұрыш, 700 г қызанақ, 250 г пияз, 300 г сәбіз, 30 г ақжелкен тамыры, Оңтүстік ақжелкен, 1 стакан өсімдік майы, 20-25 г. тұз, 40-50 г. қант, 1-2 ас қасық. ас қасық сірке суы, 5-6 бұршақ хош иісті бұрыш.
Сипаттамасы Тәтті бұрыштың ірі жемістерін жуыңыз, тұқымын кесіңіз, қайтадан жуыңыз. Фаршқа арналған пиязды сақиналарға бөліп, өсімдік майына алтын түске дейін қуырыңыз. Тамырларды қабығынан аршып, белдеулеріне кесіңіз, өсімдік майына жартылай дайын болғанға дейін сөндіріңіз. Қызанақты ірі електен немесе дуршлаг арқылы сүртіңіз (қабығын алып тастаңыз). Томат массасын қайнатыңыз, 15 минут қайнатыңыз. тұз, қант, сірке суын, хош иісті бұрыш қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Жасыл ақжелкенді тураңыз. Өсімдік майын бірнеше минут қайнатыңыз, 70 ° C дейін салқындатыңыз және 2 ас қасық мөлшерінде дайындалған банкаларға құйыңыз. литрлік банкаға қасықтар. Толтыруға дайындалған көкөністерді араластырыңыз, тұз себіңіз және дайындалған бұрышты осы массаға толтырыңыз. Толтырылған бұрышты май құйылған банкаларға салыңыз да, дәмдеуіштер қосылған ыстық қызанақ массасын құйыңыз. Қайнаған суға зарарсыздандырыңыз: жарты литрлік банкалар - 55 минут. литрлік - 65 мин.