Консервіленген толтырылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1 кг бұрыш, 700 г қызанақ, 250 г пияз, 300 г сәбіз, 30 г ақжелкен тамыры, 10 г жасыл, 1 стек. өсіреді. май, 20 г тұз, 1-2 ас қасық.л. сірке суы, 5 бұршақ хош иісті бұрыш. Бұрышты жуыңыз, тұқымдарды және "құйрықтарды" алыңыз. Пиязды сақиналарға кесіңіз де, алтынға дейін майға қуырыңыз. Тамырларды тазалаңыз, жолақтарға кесіңіз және майға жартылай дайын болғанға дейін сөндіріңіз. Қызанақты (қабығын алып тастағаннан кейін) електен сүртіп, массаны қайнатыңыз, содан кейін 15 минут қайнатыңыз, тұз, қант, сірке суын, бұрыш қосып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Жасылдарды ұсақтап тураңыз. Консервілеу үшін: раст. май бірнеше. мин. қайнатыңыз, t = 70 С дейін салқындатыңыз, банкаларға құйыңыз (бір литрлік банкаға 2 ас қасық). Фаршқа дайындалған көкөністерді араластырыңыз, + тұз және олармен бұрыш толтырыңыз. Банкаларға дәмдеуіштер қосылған ыстық қызанақ массасын құйып, қайнаған суға зарарсыздандырыңыз ( литрлік банкалар - 65 минут).