Толтырылған қызанақ пен бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1. 12 тәтті бұрыш, 12 ірі қызанақ, 1 келі ұнтақталған сиыр еті, бір фунт пісірілген күріш, 10 пияз, 2 шай қасық кориандр,2 түйір ақжелкен, бір шай қасық қызыл бұрыш, 4 жұмыртқа, өсімдік майы, бұрыш, тұз. ДАЙЫНДАУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ : Пиязды, ақжелкенді ұсақтап тураңыз.Етті тұздап, қара және қызыл бұрыш, күріш, пияз, ақжелкен қосып, күнбағыс майына қуырыңыз (иә, қуырыңыз), үнемі араластырыңыз. 20 минуттан кейін оттан алыңыз .Бұрыш пен қызанақты тұқымдардан тазалаңыз (қызанақ жақсы тазарту үшін жоғарыдан кесіледі). Алынған "Тартылған етке" тартылған еттің жақсы жабысқақтығы үшін шикі жұмыртқа қосылады. Бұрыш пен қызанақ тартылған етпен толтырылып, пеште 300 градус температурада пісіріледі. Аздап бұқтырылған саңырауқұлақтармен майдалап туралған пиязбен толтырыңыз, содан кейін аздап айран немесе ашытылған пісірілген сүт қосыңыз.Осы тартылған етпен толтырылған қызанақ пен бұрыш пеште де пісіріледі. Үстелге шөптермен безендірілген тағамдар беріледі.