Сүзбе мен ірімшік қосылған бұрыш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 500 г бұрыш, 500 г сүзбе, 100 г ірімшік, 1 ас қасық. жарма қасық, 20 г өсімдік майы, 1/4 кесе қаймақ, 2 дана. жұмыртқа, дәміне қарай тұз. Тұздық ақ: 20 г сары май, 1 ас қасық. бидай ұны қасық, 1,25 кесе сүт.
Сипаттамасы Бұрыштан тұқымдарды алып тастайды, сүзбені езеді, ірімшік, жарма және қаймақпен араластырады, содан кейін ақ тұздықты, ұрылған жұмыртқаны, тұзды қосып, бәрін араластырады. Бұрыш тартылған етпен толтырылады, өсімдік майы мен суы бар кастрюльге салынады, аздап бұқтырылады және пеште пісіріледі. 1 порция - 105 1 кдж/251 ккал. Б-23,5 г, Ж-13,5 г, У-9 г.