Кальмар "Гурманның қуанышы"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ең әдемі кальмар ұшаларын (алты дана) бір жаққа қойыңыз. Қалғанын тазалаңыз және кесіңіз. Ірі туралған кальмар филесін ет тартқыштан екі рет өткізіңіз (жұмсақтық үшін), тартылған шошқа етімен, қайнатылған күрішпен, қайнатылған туралған қырыққабатпен, алтынға дейін қуырылған пиязбен, шикі жұмыртқамен, майдалап туралған ақжелкен мен аскөкпен, ұнтақталған бұрышпен араластырыңыз. және бәрін жақсылап араластырыңыз. Бұрын сақталған кальмардың ұшаларын тазалаңыз, жоғарыда сипатталған тартылған етпен толтырыңыз, жіппен тігіңіз, майланған табаға салыңыз, маймен себіңіз және пеште қызарғанша қуырыңыз, оларды мезгіл -мезгіл бұраңыз. Содан кейін оларды қызанақ қосылған қаймақ тұздығымен толығымен жауып, тағы 20 минут қайнатыңыз. Кальмар 1 кг. майлы шошқа еті 300 г. күріш 1/2 кесе қырыққабат 1/8 орташа қырыққабат пияз 3-4 дана. жұмыртқа 1 дана. майдалап туралған көк 2 ас қасық. л дәміне қарай тұз дәміне қарай бұрыш қаймақ 500 г. томат пастасы 2 ас қасық. л