Шаяндармен толтырылған кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 1 кг жаңа мұздатылған кальмар, 1/2 кесе күріш, 3 жұмыртқа, 100 г краб (немесе асшаян) еті, шөптер, 1/2 кесе қаймақ.
Сипаттамасы Кальмарды жібітіңіз, оларды қайнаған сумен күйдіріңіз, қабығы мен ішін тазалаңыз (кеспей). Кальмардың ұшаларын тұзды суға 5-7 минут қайнатыңыз. Суды ағызып, кальмарды салқындатыңыз. Фаршты дайындаңыз: 1/2 кесе күрішті қайнатыңыз, оған 1 ас қасық қосыңыз. қара өрік қасық. майлар, асшаян немесе краб еті, үгітілген пісірілген жұмыртқа. Кальмардың ұшаларын тартылған етпен толтырыңыз, оларды кастрюльге салыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз. Қаймақ тұздығы: 1 ас қасық. 1 ас қасық ұнды қуырыңыз. қара өрік қасық. сары майды қызарғанша, кальмарды пісіргеннен кейін қалған 1/2 кесе қаймақ пен 1/2 кесе сорпаны қосыңыз. Қайнатыңыз, жасыл қосыңыз. Тұздықпен жабылған кальмарды ыстық пешке 20-30 минутқа қойыңыз. Қызмет көрсетер алдында туралған ақжелкен мен аскөкпен безендіріңіз.