Сарымсақ тұздығындағы кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер кальмар - 300 г. ақ шарап - 1 ас қасық. л. сарымсақ - 1 бас сарымсақ сабағы - 50 г. пияз - 50 г. шошқа майы (еріген) - 2 ас қасық. л. сірке суы - 1 шай қасық. крахмал - 2 шай қасық. өсімдік майы - 3 ас қасық. л. аскөк тұқымы анис хош иісті бұрыш тұзы натрий глутаматы - пышақтың ұшында
Сипаттамасы Кальмардың ұшаларын бір сағат бойы суық суға салып қойыңыз, ішін тазалаңыз, шайыңыз және тазалаңыз. 3х3 квадраттарға кесіңіз. Тұздықты туралған сарымсақ сабағының, туралған сарымсақ түйіршіктерінің, пияздың, тұздың, натрий глутаматының (бұл затты корей салаттарын сататын базарлардан сатып алуға болады), шараптың, сірке суының және аздап сұйылтылған крахмал қоспасынан дайындаңыз. суық су. Егер тұздық өте қою болып шықса, оны қайнаған сумен сұйылтқан жөн. Суды қайнатыңыз, кальмарды пісіріңіз (кесектер бұралып, ет ағарғанша 2-3 минут қайнатыңыз). Електен алып тастаңыз және суды ағызыңыз. Шошқа майын қыздырыңыз, кальмарды қатты отта бір минут қуырыңыз. Оттан тез алып тастаңыз және майдың ағып кетуіне жол беріңіз. Хош иісті май алу үшін басқа табада дәмдеуіштер қосылған майды қыздырыңыз (аскөк, анис немесе хош иісті бұрыш тұқымдары қосылған кәдімгі тазартылған майды отта 5-6 минут ұстаңыз, содан кейін дәмдеуіштерді алып тастаңыз) кальмарды оған батырыңыз, бірнеше рет бұраңыз, тұздықты құйыңыз. . Кальмар кесектері тұздықпен жабылғаннан кейін, сіз үстелге қызмет ете аласыз.