Қызыл шараптағы кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 700 г кальмар, 3 ас қасық. зәйтүн майының қасықтары, 1 ұсақ туралған ірі пияз, 2 үгітілген сарымсақ қалампыры, 500 г аршылған және майдалап туралған қызанақ, 0,6 кесе қызыл шарап, тұз, бұрыш, 0,5 шай қасық қант, 2,5 см даршын таяқшалары, 3 шай қасық майдалап туралған жасыл ақжелкен, қабығы кесілген нан, 9 шай қасық зәйтүн майы.
Сипаттамасы (тағамдар: грек) Кальмарды жақсылап шайыңыз және тазалаңыз (егер ол басымен болса, оны тастаңыз, бірақ шатырларды қолданыңыз). Сақиналарға кесіңіз. Ылғал сіңіретін қағазбен құрғатыңыз. Үлкен табада майды қыздырыңыз. Пияз мен сарымсақты салып, жұмсақ болғанша қуырыңыз. Кальмар сақиналарын қосыңыз және ол қоңыр түске айналғанша қайнатыңыз. Қызанақ, тұз, бұрыш, қант, даршын салыңыз, шарап құйыңыз. Ашық күйде кальмар жұмсақ болғанша баяу отта қайнатыңыз. Ақжелкенге себіңіз. Тұздық қалың және майлы болуы керек. Әйтпесе, кальмарды бөлек ыдысқа салыңыз да, тұздықты қоюланғанша пісіріңіз. Нанды үшбұрыштарға кесіңіз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз, екі жағынан нан кесектерін қызарғанша қуырыңыз. Кальмарды табақтарға салыңыз, тостағандарды ыдыстың шетіне қойыңыз.