Картоптан жасалған кефтедес (тағамдар: грек)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер 500 г картоп, 2 аршылған қызанақ, 3 шай қасық зәйтүн майы, тұз, бұрыш, 1 ас қасық. майдалап туралған жасыл ақжелкен- ки қасық, 4 майдалап туралған пияз-батун сабағы, 3 ас қасық. еленген ұн қасықтары, нанға арналған ұн, қуыруға арналған май, туралған жасыл пияз қауырсындары, аскөк бұтақтары.
Сипаттамасы Картопты тазалаңыз, тең бөліктерге кесіңіз. Суы бар кастрюльге салыңыз, қайнатыңыз және картоп қайнатылғанша қақпақпен жабыңыз. Суды төгіп, суытыңыз. Қызанақты төртке бөліп, тұқымын алып, ұсақтап тураңыз. Картопқа қызанақ, зәйтүн майы, тұз, бұрыш, ақжелкен, пияз-батун және ұн қосып, езіңіз. Аздап араластырыңыз. Ұн себілген бетке алынған қоспадан шұжықты айналдырыңыз. Оны қалыңдығы 1 см болатын 8 шелпекке кесіңіз. Қуыруға арналған табада майды қыздырыңыз. Картоп торттарын әр жағынан 6-дан 7 минутқа дейін қызарғанша және қытырлақ болғанша қуырыңыз. Үстіне туралған көк пиязды салып, аскөк бұтақтарымен безендіріп, ыстық күйінде ұсыныңыз