Кальмарды қуыру
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер кальмар филесі 800 г, жұмыртқа 2, ұн 3-4 ас қасық, сары май 5 ас қасық. Қуырылған пияз үшін: пияз 400 г, ұн 1 ас қасық, өсімдік майы 2 кесе терең қуыруға арналған.
Сипаттамасы Пиязды сақиналарға кесіңіз, оны еленген бидай ұнына құйыңыз, араластырыңыз, артық ұнды електен өткізіп, пиязды терең қуырыңыз. Қуырылған пиязды саңылаулы қасықпен тез алып тастаңыз, елекке салыңыз, май ағып кеткен кезде аздап тұз себіңіз. Кальмарды пісіріңіз, жолақтарға кесіңіз, тұз, бұрыш себіңіз, жұмыртқаға батырыңыз, содан кейін ұнға ораңыз. Осылайша дайындалған кальмарды табаға маймен бірге дайын болғанға дейін қуырыңыз. Табаққа салыңыз, үстіне қуырылған пиязды құйыңыз. Гарнирге қуырылған картопты ұсыныңыз.