Бұқтырылған кальмар, қаймақ тұздығында
Қосылды: 10.09.2024 2
1
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер кальмар - 1 кг. пияз - 2 дана. қаймақ - 500 г. тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай жасыл
Сипаттамасы Еріген кальмарды жуыңыз және тазалаңыз (егер жалқау болмасаңыз), қайнаған суға 10 минутқа батырыңыз. Егер тазалау тым жалқау болса, оны қазір қайнатылған кальмармен жасауға тура келеді, бұл біршама оңайырақ. Пиязды ұсақтап тураңыз. Қуыруға арналған табаға аздап өсімдік майын құйып, пиязды қызарғанша қуырыңыз, содан кейін пиязға туралған кальмарды қосып, пиязбен бірге шамамен бес минут қуырыңыз. Содан кейін суды қосып, шамамен 25 минут қайнатуға қалдырыңыз. Тұздық: қаймақ, тұз, аздап қара бұрыш (қаймақты майонезбен жартысына дейін алуға болады, содан кейін ол ащы болады) араластырыңыз. Кальмарды табаққа табаққа салыңыз, үстіне тұздық құйыңыз, шөптерге себіңіз, сонда сіз жеуге болады. кальмар - 1 кг. пияз - 2 дана. қаймақ - 500 г. тұз - дәміне қарай бұрыш - дәміне қарай жасыл
Пікірлер өшірулі
melonMusic30.11.2024
Норм пирожки, кальмары тоже пойдут. Взаимная подписка)