Қытай стиліндегі ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер ет - 200-300 г. соя соусы - 2 ас қасық. л сарымсақ - 1 түйір тәтті бұрыш - 1-2 дана. лимон - 1/2 дана. пияз - 2 дана. қызыл бұрыш саңырауқұлақтары - 150-200 г. бұршақтағы бұршақ - 200-300 г. крахмал - 2 шай қасық. өсімдік майы
Сипаттамасы 200-300 г ет бөлігін алыңыз (сиыр еті немесе майсыз шошқа еті қолайлы). Еттің аздап мұздатылғаны жөн. Жұқа тілімдерге кесіңіз. Содан кейін ұзындығы 4-5 см сабанмен, мүмкіндігінше қалыңдығы аз. 1-2 сағат бойы маринадтаңыз (егер сізде шыдамдылық болса). Маринад - 2 ас қасық соя соусы ("Хайнц" немесе израильдік соя соусы емес), 1 үлкен пияз, 1 үлкен түйір сарымсақ, жарты лимон шырыны, дәміне қарай қызыл ащы бұрыш, (түпнұсқалық үшін аздап мандарин шырынын, итмұрын сиропын қосуға болады. немесе сіздің қалауыңыз бойынша тәтті және қышқыл басқа нәрсе). Қуыруға арналған табаны 2-3 ас қасық өсімдік майымен қыздырыңыз, жарты сақинаға туралған 1 үлкен пиязды қызарғанша қуырыңыз, етті қосыңыз (мүмкіндігінше маринадсыз, оны кейінге қалдырыңыз) етті 2-3 минут қуырыңыз. ағартылғанға дейін максималды отта. Содан кейін етті тастаңыз да, көкөністерді дайындауға кірісіңіз. Тағы да, пиязды максималды отта қуырыңыз, тілімдерге кесілген 150-200 грамм саңырауқұлақтарды (шампиньон тілімдері қолайлы), тәтті бұрышты (1 үлкен немесе 2 кішкентай) қосыңыз. Шамамен 5 минут қуырыңыз, 200-300 грамм бұршақ дәндерін қосыңыз, шамамен 3-4 минут қуырыңыз (егер тапсаңыз, жүгері түйіршіктерін, бұршақтағы жас бұршақтарды және т.б. қосуға болады), содан кейін қуырылған ет, маринад қосылады, қуырылады. 2 минут, қуырудан пайда болған тұздықты қоюлату үшін 2 шай қасық крахмал қосыңыз. Бүйірінде бір уыс күріш қосылған үлкен табаққа қызмет етіңіз. P. S. Етті Сычуань стилінде пісіру үшін (арнайы дәмдеуіштер үшін) етті қуырмас бұрын ыстық майға бір-екі қызыл ащы бұрыш бұршағын қуырыңыз, содан кейін қуырылған бұршақтарды алып тастап, рецепт бойынша ыстық маймен пісіруді жалғастырыңыз. Әсері керемет.