Түрік тіліндегі котлеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ет 1 кг. Майонез 200 г. Тұз 1 шай қасық. қант 1/2 шай қасық. крахмал 2 ас қасық. дәміне қарай қызыл бұрыш
Сипаттамасы Етті (жас қой етін қолданған дұрыс, бірақ күркетауық пен сиыр етін де қолдануға болады) ұсақтап турап, дайындалған тұздыққа салыңыз. Тұздық үшін: 150-200 грамм майонез, тұз, қант, 2 ас қасық. крахмал қасықтары, қызыл бұрыш. Ингредиенттерді біркелкі масса пайда болғанша араластырыңыз. Алынған (ет + тұздық) суықта 12 сағатқа қойылады (мүмкіндігінше көп). Қоспаны ас қасықпен қайнаған өсімдік майы (жақсырақ зәйтүн майы) бар табаға салыңыз. Жағымды көрінетін қыртысқа дейін қуырыңыз. Дайын тағамды туралған шөптермен себіңіз (бірақ пияз емес). Жаңа піскен көкөніс салатымен, күрішпен немесе картоп пюресімен бірге қызмет етіңіз.