"Махаббат сусыны" кофесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер кофе 2 шай қасық. су 150 мл кардамон 1-2 дана. қалампыр 1 дана. даршын қант
Сипаттамасы 2 кесе үшін: 2 шай қасық ұнтақталған кофе (жақсы брендтер жақсы), 1-2 қорап (жеміс) кардамон (дәмдеуіш құмырасынан ұнтақталған ұнтақ жарамайды - мүлдем басқа иіс, оны базардан шығыс дәмдеуіштері бар қарттардан сатып алған дұрыс), 1 бүршік құрғақ қалампыр (дүкендердің дәмдеуіштер бөлімінде пакеттерде болады, немесе сол қарттардан), пышақтың ұшындағы даршын, қант (егер сіз қантсыз ішсеңіз, жарты шай қасық немесе онсыз, немесе әдеттегі мөлшерде). Жезвада қабырғаларда алғашқы көпіршіктер пайда болғанша суды қыздырыңыз. Осы кезде отты ең төменгі деңгейге дейін азайтыңыз, кофені құйыңыз, ақырын араластырыңыз, кардамон қораптарын жарып, дәндерін кофеге тастаңыз ("Теріні" де қалдыруға болады, бірақ жаңадан бастағандар оны кеседе көрсе қорқады), қалампыр мен даршын, және, егер қаласаңыз, қантты да тастаңыз. Көбік баяу көтерілгенше шамамен 5 минут күтіңіз, оның қайнауына жол бермеңіз (түбі сәл салқындауы үшін жезваны мезгіл-мезгіл, тіпті төмен температурада да көтеруге болады), "Кілт" пайда болған кезде - қайнаған кофе - оттан шығарып, тағы бір-екі минут қоя тұрыңыз. Егер сіз кофені ұнтақсыз ішсеңіз, оттан шығарғаннан кейін бірден джезваға бір шай қасық салқын су құйған дұрыс, бірақ бәрібір сүзіп алсаңыз, тұндырылған кофені сүзіп алуға болады.