"Цитрусты" квас
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер апельсиндер 2 дана. лимон 1 дана. қант 1 кесе (немесе дәміне қарай, бірақ қантты емес) ашытқы (импортталмаған) жаңа 1/3 шай қасық. немесе кептірілген ашытқы мейіздің кішкене сынығы (жуылмаған) әрбір 0,5 литр 1 жидек үшін 6 литр су
Сипаттамасы Апельсиндердің қабығын алып тастаңыз. Содан кейін оны келесідей қолдануға болады: ұнтақтаңыз, көлеңкеде жақсылап құрғатыңыз, кофе тартқышта немесе араластырғышта ұнтақтаңыз. Тығыз жабылған ыдыста, мысалы, еритін кофе ыдысында сақтаңыз. Қамырға пісіруге арналған хош иістендіргіш ретінде қосыңыз. Қабықты лимоннан алып тастауға болмайды (жеңіл ащыны ұнататындар үшін). Цитрус жемістерін пышақпен ұсақтаңыз, бірақ ол араластырғышта тезірек шығады, эмальданған табаға салыңыз, қант құйыңыз, су құйыңыз, отқа қойыңыз. Қайнатыңыз, 1 минут қайнатыңыз, содан кейін қақпақпен жабыңыз, 15 минут қайнатыңыз. Жылы күйге дейін салқындатыңыз, ашытқыны салыңыз. Қақпақты жабыңыз, бірнеше күн бойы жылы жерге қойыңыз. Кейде аэрация үшін араластырыңыз (ашытқының "жұмыс істеуі" үшін оттегі қажет!). Жарамдылық мерзімі температураға байланысты - егер бөлме салқын болса, квасты мезгіл-мезгіл жылытуға болады (бірақ 35 градустан жоғары емес!). Бетінде мол көбік пайда болған кезде квасты електен сүзіп алыңыз. Қалған целлюлозаның жартысын квастың келесі бөлігін дайындауға пайдалануға болады. Бұл жағдайда ашытқыны келесі порцияны салған кезде норманың 1/3 бөлігін алу керек, немесе егер дайындық кешіктірілсе, оны шыны ыдысқа салып, қақпағын жауып, тоңазытқышқа салыңыз. Квасты газдалған сусындардың астынан пластикалық бөтелкелерге құйыңыз (толық емес, "Ілгіш"), мейізді әр бөтелкеге салыңыз, жақсылап жауып, тағы бір күн жылы күйде қалдырыңыз. Содан кейін газдандыру үшін тоңазытқышқа бір тәулікке қойыңыз. Салқындатылған түрде ішіңіз. Цитрус жемістерінің орнына кез келген қолайлы өнімдерді (алма, шие, қарақат, кез келген басқа жидектер немесе жемістер, қызылша, күйдірілген қара бидай жармасы) пайдалануға болады. Сіз қиялдауға және әртүрлі табиғи хош иістерді қосуға болады - лимон бальзамы, жалбыз, желкек, қарақат жапырақтары... "Дәміне қарай" деп аталатын нәрсе, мүмкіндіктер мен әмиян. Қалай болғанда да, сусын керемет, табиғи және өзіндік құны өте төмен болып шығады (сатылатын газдалған химиямен салыстырғанда).