Салқын иленген ашытқы қамыры
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сары майдың немесе маргариннің 1/2 пакетін ерітіңіз (125 г.). 2-3 жұмыртқаны 1 стакан құммен шайқаңыз, еріген сары маймен араластырыңыз және 0,5 л қосыңыз. жылы сүт. Мұның бәрін көтерілген ашытқымен араластырыңыз. Алынған қоспаға ұн қосыңыз (2 кг. жалпы алғанда, қажетті тығыздыққа дейін) жақсылап араластырып, аздап күнбағыс майын қосыңыз (қамыр қолыңызға жабысып қалмас үшін). Қамырды майлықпен жауып, көтерілу үшін жылы жерге қойыңыз. Сіз оны бірінші көтергеннен кейін қолыңызбен түсіріп, қайтадан көтерілуге рұқсат ете аласыз.
Сипаттамасы дайындау ұнды ыдысқа електен өткізеді, жұмсартылған май мен хош иістендіргіштерді қосады. Ашытқыны қантпен ұнтақтайды, салқын сұйықтықпен араластырады, ұнмен қосып қамыр илейді. Содан кейін қамырды шарға айналдырып, ұнның жұқа қабатымен жауып, бетін жауып, салқын жерде 8-10 сағатқа қояды, сонда қамыр баяу жақындайды. Қамырдың бұл әдісін тоқаштарды таңертең немесе жұмыстан кейін бірден пісіру қажет болған жағдайда қолданған жөн. Сонымен, 30-40 г ашытқыны алыңыз (кішкене пакеттің төрттен бір бөлігінен сәл артық), оны құмыраға салыңыз, аздап құм қосып, ашытқыны жабу үшін жылы су құйыңыз. Олардың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. 2. Барлық бизнес үшін - жарты литр су. Ашытқылар судың бір бөлігінде өсіріледі - сіріңке қорабының көлеміндей мұздатылған ашытқының бір бөлігі. Араластыруға арналған ыдысқа үш ас қасық қант пен үш құрғақ сүт салынады, осының бәрі қалған сумен құйылады, жұмыртқа сол жерге сындырылады және тұз салынады - шамамен төрттен бір ас қасық. Және үш ас қасық күнбағыс майы. Ашытқы толығымен ерігеннен кейін - сіз оларды бір ыдысқа құйып, илеуді бастайсыз, оған біртіндеп ұн қосасыз. ( Ұнды електен өткізген дұрыс - содан кейін ол жұқарады және оттегімен қанықтырылады дейді.) Қамырдың тығыздығы көзбен анықталады және жинау әдісімен таңдалады. Тым сұйық қамырдан пирогтарды қалыптауға болмайды, ал тым қалың қамыр көтерілмейді. Жалпы алғанда, ол жанасу кезінде жұмсақ және жұмсақ болуы керек, бірақ сұйық және жабысқақ болмауы керек. Және суық пластилин сияқты қатты емес. Содан кейін қамыры бар ыдыстар шүберекпен немесе полиэтиленмен жабылып, жылы жерге қойылады. ( Мен бұл үшін пешті аздап қыздырамын, ең аз дегенде!) Ыдыс-аяқта жеткілікті бос орын болғаны жөн, өйткені қамырдың көлемі бес-алтыдан бір есе ұлғаяды. Содан кейін толтыруды дайындауға болатын күту уақыты келеді. Қамыр көлемі төрт-бес есе ұлғайған бойда ол тұтқалармен ұсақталады. Сонымен бірге оның көлемі бастапқы көлемге дейін азаяды, бірақ бұл қорқынышты емес - солай болуы керек! Содан кейін қайтадан күту. Екінші көтерілгеннен кейін қамыр дайын болады және одан пирогтарды пісіруге болады. Иә, бәліштердің бүкіл партиясын бірден қалыпқа салып, содан кейін ғана табаға салып немесе пешке жіберген дұрыс. Қалай болғанда да, дайындалған пирог он бес-жиырма минуттай тұруы керек, жайғасып тұруы керек - сонда ол керемет әрі дәмді болып шығады! Компоненттермен және тығыздықпен тәжірибе жасауға болады. Тек ашытқылардың нәзік ағза екенін және артық заттарға, әсіресе тұзға төзбейтінін есте ұстаған жөн.