Ірімшік орамы (чех-неміс тағамдарының рецепті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты180 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Массаны біртекті күйге дейін шайқауышпен шайқаңыз. Ірімшікті целлофаннан алыңыз да, суланған салманы әлі ыстық ірімшіктің үстіне қойыңыз, орама түрінде ораңыз. Орамды пергамент қағазға орап, ашылмауы үшін үстіне жіптермен байлаңыз. Тоңазытқышқа 1 тәулікке қойыңыз. Бір тәуліктен кейін алып тастаңыз, салыстырмалы түрде жұқа - қалыңдығы шамамен 1 -2 см дөңгелектерге кесіңіз де, табаққа салыңыз. 500 г кез келген қатты майлы (жақсырақ ащы) ірімшік, салмасы: ветчина, консервіленген сәбіз, қияр, болгар бұрышы, консервіленген бұршақ, шөптер (аскөк, пияз, ақжелкен және т.б.), маринадталған саңырауқұлақтар, маринадталған жүгері, пияз, гүлді қырыққабат, сары май, желкек, табиғи (консерванттарсыз және майсыз) майонез, тұз, аздап қара бұрыш. Ірімшікті целлофан пакетке салыңыз, оны байлап қойыңыз. Ірімшік салынған пакетті қайнаған суға батырыңыз, осылайша ірімшікті тұзды суға жұмсақ болғанша қайнатыңыз (ерігенге жақын). Судан алып тастаңыз және ірімшікті целлофаннан шығармай, илектеу түйреуішпен қалың, үлкен құймақ күйіне дейін жайыңыз (егер ірімшік тым қалың болса, толтырғыш сыймайды, ал егер тым жұқа болса, орамда жыртықтар болады). Дайындалған қоспаны ірімшіктің үстіне қойыңыз. Өнімнің мөлшері әрі қарай көзбен анықталады. Толтырманы келесі ингредиенттерден дайындаңыз: ветчинаны текшелерге ұсақтап тураңыз (маймен бірге қолдануға болады), түсі қарама-қарсы кез-келген консервіленген көкөністер, оларды ұсақтап турау керек: сәбіз консервілері, қияр, болгар бұрышы, бұршақ консервілері. Майдалап туралған көк (аскөк, пияз, ақжелкен және т.б.) қосыңыз, сонымен қатар маринадталған саңырауқұлақтарды, маринадталған жүгеріні, пиязды, гүлді қырыққабатты қосуға болады. Толтырманы желкек, табиғи (консерванттарсыз және майсыз) майонезбен, тұзбен езілген аз мөлшердегі сары май қоспасымен қанықтырыңыз, аздап қара бұрыш қосыңыз (өткірлігі үшін). Бұл рецепт сонымен қатар жақсы, себебі ол аспазға қиялын ашуға мүмкіндік береді. Тағамның жетістігі орасан зор. Неше порцияға арналған: 6. Пісіру уақыты 180 мин.