Солянка "Жаңа жыл"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Біз балшықтан жасалған ыдыстарды алып, оларға кішкене текшелерге кесілген картопты, сақиналарға кесілген пиязды, өте кішкентай текшелерге кесілген сәбізді, шұжық пен төс етін саламыз (сонымен қатар, әр түрлі ет түрлерін әр түрлі етіп кесеміз, кейбіреулері текшелерге, басқалары жолақтарға және т.б.), маринадталған қияр (неғұрлым қышқыл болса, соғұрлым жақсы) тілімдерге кесілген, жүгері консервілері, саңырауқұлақтар, зәйтүн немесе зәйтүн консервілері, сарымсақ, ұзындығы бойынша 4 бөлікке кесілген, лимон, тілімдерге кесілген. Содан кейін кәстрөлдерге қияр мен зәйтүннен (зәйтүннен) тұзды ерітінді құйыңыз. Сумен толтырамыз. Ходжеподж жеткілікті қышқыл болмайтын сияқты болса, лимон қышқылын қосыңыз. Бұрыш, тұз, кәстрөлдерді қақпақпен жауып, микротолқынды пешке 25-30 минутқа (қайнағаннан кейін) төмен қуатта (20-30%) қоямыз. Кәстрөлдерді пешке қоюға болады - бірақ, мүмкін, одан да жақсы болады. Шөптерге мол себілген кәстрөлдерде отты ыстық ходжеподжға қызмет етіңіз. кәстрөлдер (500 мл) - 6 дана. картоп - 6 дана. сәбіз - 2 дана. (ұсақ) сарымсақ - 6 түйір пияз - 1 дана. лимон - 1,5 дана. зәйтүн немесе зәйтүн консервілері - 1 банка жүгері консервілері - 1/2 банка маринадталған қияр - 1 банка консервіленген саңырауқұлақтар - 1/2 банка қайнатылған шұжық - 350-400 г. ысталған шұжық - 200 г. ысталған төс еті - 200 г. тұз - дәміне қарай қара бұрыш - дәміне қарай жасыл -