Қуыруға арналған табада балықтың солянкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 ПОРЦИЯҒА АРНАЛҒАН ӨНІМДЕР: Балық - 150 г. Бұқтырылған қырыққабат - 150 г. Тұздалған қияр - 40 г. Қызанақ - 30 г. Пияз - 1 дана. Үгітілген ірімшік - 1 ас қасық. қасық Май - 30 г. Маринадталған жемістер - 50 г. Зәйтүн - 40 г. Лимон - 2 тілім Бұқтырылған қырыққабатты дайындаңыз. Шикі балықты бір порцияға 3-4 бөлікке кесіңіз, май құйылған кастрюльге салыңыз, туралған тұздалған қиярды (терісі мен тұқымы жоқ), қуырылған пиязды қосыңыз, аздап сорпаны қосып, қақпақтың астына қайнатыңыз. Дайын балыққа, егер бар болса, зәйтүн мен зәйтүнді тұқымсыз салып, томат тұздығымен дәмдеңіз. Қуырылған қырыққабаттың жартысын маймен майланған ыдысқа салыңыз, үстіне гарнирмен тұздықта дәмделген балықты салыңыз, қалған қырыққабатпен (слайдпен) жабыңыз, үгітілген ірімшік себіңіз, маймен себіңіз және пісіріңіз. Дайын ходжеподжды лимон кесектерімен, шөптермен, қара зәйтүнмен және маринадталған жемістермен безендіріңіз.