Солянка балық СУПЕР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы ЕСКЕРТУЛЕР: 1. Балықтың қымбат түрлерін қолданғандықтан, блидо арзанға түспейді 2. Бұл тағамға ҚАЖЕТТІ ҚОСЫМША - арақ. Сіз бір қасық ходжеподж жейсіз, бір стақан мұздай арақ ішесіз, сосын - тағы да бір қасық иісті, қою (қасық тұруы керек), ыстық ходжеподж. М-м-м. Жыныстық қатынас. Автор: Соколов Алексей (asokol@dnttm.ru ) Бекіре 1 кг, лосось 1 кг, Лосось басы - 2 дана, каперс - 1 банка Зәйтүн - 1/2 банка, зәйтүн 1/2 банка, 4 ірі пияз, орташа тұздалған қияр - 6 дана томат пастасы - 2 үстел. қасықтар, маринадталған ақ саңырауқұлақтар - 2 кесе, сәбіз - 2 дана жасыл - ақжелкеннің жұп шоғыры, біреуі - кинза, біреуі - аскөк, бұрыш бұршағы - шай қасық, лавр жапырағы - 6 дана, грамм 200 ысталған балық кесектері Бастарды 4 бөлікке кесіңіз, желбезектерді алып тастаңыз, сорпаны пісіріңіз. 2-2,5 литр су құйыңыз. Сіз бастарды алып тастайсыз, сол сорпада лосось мен бекірені бекіре тұқымдас балықтарға (терілер, сүйектер, қанаттар, сынықтар) туралған лосось филесіне айналдырудан қалған нәрсені қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп, оған жолақтарға кесілген сәбізді лақтырғаннан кейін. Бұл жағдайда өрт минималды. Осы уақытта пиязды сақиналарға (жартылай сақиналарға) кесіп, оны өсімдік майына қуырыңыз. май. Пияз сарыға айнала бастағанда, оған бірнеше ас қасық томат пастасын салып, тағы 3-5 минут қуырыңыз. Тұздалған қиярды тазалаңыз (міндетті түрде !!!) және текшелерге кесіңіз. Саңырауқұлақтарды текшелерге кесіңіз. Ал енді сиқыршының қимылымен сіз саңырауқұлақтарды, бекіре, лосось, томат пастасы қосылған қуырылған пиязды, тұздалған қиярды, шөптерді, бұрышты, лаврды балық сорпасына лақтырасыз. жапырақ, қара зәйтүн, зәйтүн, каперс, жолақтарға кесілген. Ал қызыл қызыл шамда бұл істі 20-30 минуттай қинаңыз. Қызмет көрсетер алдында әр табаққа бір тілім лимон сығыңыз, сығылған лимонды да табаққа салыңыз.