Француз тіліндегі ет, толығырақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Сипаттамасы 1. Кесектерді қалыңдығы жарты сантиметр-сантиметрге дейін ұрып-соғып, пісіру парағына өте тығыз емес етіп қойды, саңылаулар сумен толтырылды, сонда су еттің жоғарғы жиегімен шайылды, бірақ толтырылмады. Оған өсімдік майына қуырылған пияз төселіп, үгітілген ірімшік құйылып, қаймақпен толтырылды. Мұның бәрі пеште қызарғанша пісірілді, әдетте бір сағат бұрын. Су еттің кеуіп кетуіне жол бермей, ет шырынын, ағып жатқан ірімшік-қаймақ қоспасын алып, қою тұздықты керемет дәмділікке айналдырды. 2. Пісірме табаққа күйіп қалмас үшін _жіңішке туралған шошқа майын (немесе пияз сақиналарын) салыңыз. Содан кейін пиязды тастауға болады. Картоптың үстіне дөңгелек етіп, сосын туралған, тұздалған және бұрышталған ет, сосын қайтадан дөңгелек етіп картоп, үккіштен өткізілген ірімшік. Ал үстіне мұның бәрі майонезбен құйылады. Және пеште қызарғанша қызарғанша пісіріледі. 3. Қажет. Ет: кез келген шошқа еті немесе таңдаулы сиыр еті, 2 ірі пияз, 2 ірі картоп, маринадталған немесе тұздалған саңырауқұлақтар немесе қияр, 250 г майонез, ірімшік немесе 2 жұмыртқа, дәміне қарай дәмдеуіштер. Ет талшықтардың бойымен жіңішке жолақтармен кесіліп, табаның түбіне қойылады, тұз, бұрыш, дәміне қарай дәмдеуіштер (мен әдетте мускат жаңғағын дайындаймын). Сақиналарға кесілген пияз үстіне қойылады - бір жарым пияз, барлық ет біркелкі жабылуы керек. Енді майонезбен майлаңыз - жарты банка. Әрі қарай, біз барлық пиязды біркелкі жабу үшін тілімдерге кесілген картопты саламыз, тіпті екі қабатта. Үстіне майдалап туралған саңырауқұлақтарды немесе қиярды, сосын қайтадан пияз қабатын саламыз. Қалған майонезбен майлап, үгітілген ірімшікке себіңіз немесе жұмыртқа құйыңыз. Барлығы алдын ала қыздырылған пешке. Ірімшік қатып қалуы үшін алдымен температура 200-250, содан кейін күйіп қалмас үшін 150-ге дейін төмендетеміз. Пеште шамамен бір сағат, және бұл. Температураны одан әрі төмендетіп, ұзағырақ қалдыруға болады, содан кейін ет жұмсақ болады. 5. Бургундия еті үшін 800 г сиыр еті, 2 пияз, 3 түйір сарымсақ, 1 ас қасық алыңыз. құрғақ қызыл шарап, 1 ас қасық. томат пастасы қасық, 1 ас қасық. қасық ұн, ас қасық. қуыруға арналған май. Майды қаз қазығы тәрізді кастрюльге қыздырамыз, етті бөліктерге бөліп, осы майға аздап қуырамыз. Аздап қуырылғандай, пиязды дөңгелектерге салып, үстіне ұн сеуіп, қуыруды жалғастырыңыз. Томат пастасын шарапта сұйылтыңыз, етке, тұзға, бұрышқа құйыңыз, лавр жапырағын салыңыз. Мұның бәрін 3-4 сағат сөндіресің. Мұнда ең бастысы - тұздықтың күйіп қалмауы, сондықтан сіз кішкене шамды жасайсыз. Қайнату процесінде сұйықтықты қоспаған дұрыс, дәмі бірдей болмайды, сондықтан майды көбірек алуға болады. Ет дайын болған кезде ұсақталған сарымсақты қосыңыз. Өте нәзік ет шығады 6. Біз шошқа етінің немесе сиыр етінің целлюлозасын аламыз (айырмашылығы жоқ) қалыңдығы 5-7 мм пластмассамен кесеміз, жақсылап ұрамыз. Науаны пештен аламыз еттің, тұздың, бұрыштың бірінші қабатын саламыз. Дөңгелектерге кесілген пияздың қалың қабатымен ұйықтаңыз. Содан кейін біз оны үгітілген қатты ірімшіктің қалың қабатымен жабамыз (голландиялық, кеңестік жақсырақ)кім табады, импортталғанды алмаған дұрыс, ол дұрыс емес дәм береді). Ірімшіктің бұл қабатын бұрышпен жағамыз. Содан кейін қайтадан ет қабаты - тұз - бұрыш. Бұрыш қосылған пияз мен ірімшік қабаты. Және мұның бәрі пеште. Температура 180-220 градус. Ол температураның төменгі шегінде еттің мөлшері мен сапасына байланысты шамамен 2 сағат бойы дайындалады. Ірімшік мерзімінен бұрын қызармауы үшін температураны бақылауды ұмытпаңыз. Әйтпесе, ол күйіп кетеді, ал ет әлі дайын емес. Шамамен 1,5 сағаттан кейін ірімшік қызаруы үшін температураны 200-220 дейін көтеріңіз. 4. 1,5 кг сиыр еті, 3 пияз, 200 г бекон, 100 г ветчина, 2 сәбіз, 1 ас қасық. құрғақ ақ шарап, 1,25 ас қасық. қаймақ. Бұл іс қаз қазығы тәрізді ыдыстарда жасалады (Бургундия еті сияқты). Табаның түбіне бекон, ветчина мен сәбіз тілімдерін, сосын сиыр етін (жақсырақ кесекпен, кеспей) салып, туралған пиязды, үстіне қайтадан бекон, ветчина мен сәбізді себіңіз. Тұз, бұрыш қосып, үстіне шарап пен қаймақ құйдық. Қызмет көрсетер алдында етті алып тастаймыз және кесеміз, ал тұздықты сүземіз, оған шарап қосуға болады, егер ол өте қалың болып шықса, бірақ содан кейін оны қайнату керек.