Кәуап "Тексерілген"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ет - 2-2,5 кг лимон - 2 дана. аджика - 2-3 ас қасық. л пияз - 3-4 дана. тұз
Сипаттамасы Салмағы 2-2,5 килограмм болатын ветчина үшін (жақсырақ буынсыз) екі үлкен лимон, екі үлкен пияз, құрғақ (немесе құмырада) аджика сатып алынады. Ет сүйектен бөлінеді (егер шошқа майы мен терісі кесілмеген болса, онда олардан да), өлшемі шамамен 4х6х6 см болатын тең бөліктерге кесіледі (мұндай екі бөлік еркектің жұдырығына сәйкес келуі керек). Сақиналарға кесілген ет пен пиязды қабаттарға салып, табаға салып, тұздап, аджикаға сеуіп, сығылған лимон шырынын құйып алады. Мұның бәрі қолмен иленіп, алты сағат бойы жылы жерде қалдырылады. Содан кейін кастрюльді тоңазытқышқа 12 сағатқа қою керек, ал пісіруден алты сағат бұрын ол қайтадан ыстыққа кетеді (маринадтау ұзақтығы - бір күн). Кесектерді пияз сақиналарымен қиыстыра отырып, шашлыктарға байлайды. Егер сіз көбірек қуырылған кәуап дайындағыңыз келсе, кесектердің арасында бос орын қалатындай етіп жіп салыңыз, егер аз құрғақ болса - жақын. Ашкөз болмаңыз - шашлыкқа 4-5 дана жіп салу жеткілікті, әйтпесе ұштары ұзақ уақыт піседі, ал орташалары күйіп кетеді. Олар күткендей дайындалады - көмірде, үнемі айналады және жалын тілдерінің жоқтығына көз жеткізеді. Ет белсенді түрде ысылдауы керек, бірақ күйіп кетпеуі керек, бұған биіктікті реттеу арқылы қол жеткізіледі. Дайындық пышақпен шеткі кесектерді кесу арқылы анықталады - қан болмауы керек, ет біркелкі ақ болуы керек. Сайып келгенде, бәрі еттің сапасына (маринадталғаннан кейін жақсы етті шикідей жегің келеді) және кәуаптың ептілігіне байланысты.