Қолдан жасалған балмұздақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Өнімдерден басқа сізге қажет: шамамен 3 кг мұз, 1/3 пакет тұз, арнайы балмұздақ жасаушы немесе оны алмастыратын сүт құтысы және кішкене бассейн.
Сипаттамасы Бес стакан суық сүтті, 2 жұмыртқаны және тағы екі сарысын кішкене кастрюльге бірге шайқаңыз және електен немесе дуршлаг арқылы ағызыңыз. Сүзілген қоспаға 1,25 кесе қант қосыңыз. Мұқият араластырып, балмұздақ дайындауды бастаңыз... Қоспаның күйіп кетуіне жол бермеу үшін сіз бу ваннасында пісіруіңіз керек - кішкене кастрюльді үлкен ыдысқа салыңыз, ал су тек ортаның ортасына жетуі керек. Қоюланғанша барлық уақытта араластыруды ұмытпаңыз. Массаны қаймақ қалыңдығына дейін қайнату керек, бірақ ешбір жағдайда қайнамауы керек. Содан кейін кішкене кастрюльді алыңыз, толық шай қосыңыз. бір қасық жаңа піскен (!) сары майды миксермен жақсылап шайқаңыз және суыққа қойыңыз. Суықта кем дегенде 2 сағат тұрсын (температура шамамен нөлге тең). Содан кейін массаны балмұздақ жасаушыға жіберіп, мұздату керек. Егер балмұздақ жасаушы болмаса, құтыда болса, онда масса алақандағы қақпаққа дейін жетпеуі керек. Құтыны ыдысқа салып, мұзбен жауып, тұз сеуіп, мұздатылғанша алға-артқа айналдыру керек. Кейде қасықпен араластырыңыз. Мұздатудың соңында ванилин, кофе, какао, жаңғақ қосуға болады - кімге не ұнайды. :) Асың дәмді болсын!