"Құс сүті" кәмпиттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы шырын 2 стакан желатин 1 ас қасық. л концентрацияланған сүт 1 банка шоколад 100 г. қаймақ 3 ас қасық. л. Алдымен толтыру дайындалады: 1 ас қасық желатинді бір стақан шырынмен немесе сүзілген компотпен құйыңыз. Бір сағаттан кейін, желе ісінген кезде, тағы 1 стакан шырын қосып, желатин ерігенше үнемі араластыра отырып, баяу отқа қойыңыз, содан кейін оттан алыңыз. Масса салқындаған кезде, массасы көбіктенетін етіп шайқап, қантсыз концентрацияланған сүтті құйыңыз (біртіндеп құйыңыз). Содан кейін массаны қалыптарға құйыңыз және 4-6 сағат бойы суыққа қойыңыз. Массаның қатып қалмауын қамтамасыз ету керек, әйтпесе дайын кәмпиттер ағып кетеді. Пішіндерді төңкеріп, толтырғышты тақтаға салыңыз. Шоколадты және 3 ас қасық қаймақты баяу отта массасы біртектес болғанша қыздырыңыз да, толтырғыштың үстіне құйыңыз: алдымен бір жағынан, содан кейін тоңазытқышта қатайған кезде - екінші жағынан.