Желе мәскеулік.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл шеттері қардай аппақ, іші қызыл түсті желе. Бұл қалай жасалады? Сиропты 3,5 стакан судан және 3/4 фунт қанттан (300 г) лимон мен апельсин қабығымен қайнатыңыз, 1 лимон мен 3-4 апельсин шырынын қосыңыз, араластырыңыз. 6 дана ақ және 1 дана қызыл желатин қосып, қалыпқа құйыңыз, мұз үстіне қойыңыз. Желе жұмсақ пісірілген жұмыртқаның қалыңдығына дейін салқындаған кезде, қалыпты жауып, мұзға тұзбен салыңыз да, қалыпты тез айналдыра бастаңыз: алдымен бірінде, содан кейін екінші жағында, желе шетінен оралғанша. Дайын болған кезде - 3-4 секундқа батырыңыз. "Московит" формасын қайнаған суға және желеге ыдысқа салыңыз.