Козак Пасхасы. 3 кесе ұнды 2 кесе кілегеймен буға пісіріңіз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (Қаймақ), жақсылап араластырыңыз. Кәстрөлде ағарту үшін 50 сарысын шайқаңыз (Кастрюльді жылы суға салыңыз). 1/4 ф алыңыз.(100 г) ашытқы, 3/4 стаканға ерітіңіз. сүт және сарысына құйыңыз. Мұның бәрін араластырыңыз және қамырға құйыңыз. Қамырдың көтерілуіне мүмкіндік беріңіз. 1 шай қасық тұз қосыңыз, 3 стек. ұн мен қамырды 30 минут илеңіз, содан кейін 1 стаканға құйыңыз. жылы сары май, 1 стек. қант, 2-3 түйір ұсақталған кардамон, 2-3 дана. қалампыр, бір шымшым даршын (Даршын) және қайтадан илеңіз. Екінші рет көтерілуге рұқсат етіңіз. Пішінге жартысынан сәл азын салыңыз, көтерілген кезде жұмыртқамен жайыңыз, пешті пешке 1 сағатқа қойыңыз. Содан кейін сәл салқындатыңыз, түрлі-түсті глазурьмен майлаңыз, түрлі-түсті ұнтақпен себіңіз (саго, қайнатылған тары, қант шарлары сияқты).