Қызыл және ақ қарақат желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 200 г шырын - 250 г қант үшін Қызыл қарақат шырынында көп мөлшерде гельдік заттар бар. Қызыл қарақаттың шикі шырынынан әдемі, ашық түсті желе шығады. Қызыл қарақат шырынын қырлы стаканына жіңішке стакан түйіршіктелген қантты алып, толығымен ерігенше араластырады. Масса ұсақ ыдыстарға құйылады, пергамент қағазбен жабылады және байланады. Сондай-ақ, ақ қарақат шырынынан желе дайындауға болады. Таңқурай, қызыл, ақ және қара қарақат шырындарын араластыру арқылы одан да хош иісті желе алынады. Қызыл және ақ қарақат шырынын 3 бөлігі үшін қарақат шырынын 1 бөлігін және таңқурай шырынын 1 бөлігін алу керек. Егер банкалар салқын жерге қойылса, желе тезірек шығады. Мұндай желе көктемге дейін жақсы сақталады.