Қарақат (ақ, карсная, қара)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қарақаттың үш сортының - ақ, қызыл және қара - соңғысы өте құнды тағамдық қасиеттерімен қалғандарынан едәуір асып түседі. С витаминінің құрамы бойынша қара қарақаттың теңдесі жоқ. Бұл жидектің құрамында Р дәрумені мен А провитамині, сондай-ақ пектиннің едәуір мөлшері бар. Дәмі мен аспаздық жағынан қара қарақат қызыл және ақ қарақатпен де жақсы салыстырылады. Қара қарақаттың жидектері джем, желе, компот, пирог салмасы, шырындар, гравийлер және т.б. жасау үшін қолданылады. Компоттар, желе және консервілер қызыл және ақ қарақаттан дайындалады.