Араластырылған және тәттілендірілген шырындарды консервілеу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Табиғи шырындармен қатар араластырылған және тәттілендірілген шырындарды да дайындауға болады. Араластыру, яғни. дәмі әртүрлі жемістер мен жидектердің әртүрлі сорттарының шырындарын араластыру шырындардың дәмін айтарлықтай жақсартады. Бұл жағдайда шырындар үшін барлық дерлік сорттарды қолдануға болады. Тәтті шырындарды қышқыл жемістерден, мысалы, қара өрік, құлпынай, қара және қызыл қарақат және т.б. дайындауға болады. Қосылатын қант мөлшері шырынның қышқылдық дәрежесіне байланысты болуы керек. Шырын неғұрлым қышқыл болса, соғұрлым қант қосуға тура келеді. Шие шырындары үшін қолданылатын шие сорттарына байланысты қантқа - 8-20%, қара өрікке - 5-12%, құлпынайға - 5-10%, таңқурайға - 10-15% және т.б. Қара қарақат шырындары көп жағдайда өте қышқыл, және қант қосу арқылы олардың дәмдік қасиеттерін түзету қиын, сондықтан қарақат шырынын алдымен сумен аздап сұйылтып, содан кейін тәттілендірген жөн. Контейнерлерді үнемдеу үшін қарақат шырынын табиғи күйінде дайындап, оны қолданар алдында сұйылтып, тәттілендірген жөн. Араластырылған және тәттілендірілген шырындар табиғи шырындар сияқты пастерленеді.