Қара қарақат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Герметикалық жабылған ыдыста компоттарды дайындаудың барлық тәсілдерін қарақаттың жидектерінен консервілер жасау үшін ұсынуға болады, бірақ қара қарақаттың барлық компоттары сыртқы түрі бойынша бірдей тартымды бола бермейді. Өте жұқа, нәзік қабығы бар кейбір сорттардың жидектері қызған кезде жарылып кетеді және дәмін жоғалтпағанымен, компоттардың сыртқы түрін нашарлатады. Голубка және Надежда сорттарының жидектері қышқыл, хош иісі әлсіз, бірақ олардың компоттары өте әдемі болып шығады. Голиат сорты джем жасау үшін жақсы қолданылады, өйткені оның жидектерінде С дәрумені аз, сироп үшін: 1 литр суға 300 - 400 г қант