Қарлыған
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Желе, компот, желе, консервілерді дайындауға арналған құнды шикізат. Қарлығанның кейбір сорттары жаңа піскен десерттерге де жарамды. Десерт жидектері үлкен, сыртқы түрі тартымды, тәтті және қышқыл, терісі жұқа және нәзік болуы керек. Кептелуге толық пісіп жетілмеген қарлыған қолайлы. Қарлыған құрамында пектинді заттардың едәуір мөлшері бар, олардан жақсы желе, мармелад және зефир дайындалады. Десерттің ең жақсы сорттарына мыналар жатады: Авенариус - қызыл түсті дөңгелек сопақ жидектер, Ағылшын сары - жасыл-сары түсті орташа тәтті жидектер және Бөтелке жасыл. Варшава және ағылшын жасылдары өңдеуге ең қолайлы.