Желатинді торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Желе пакеттері алынады, жақсырақ әр түрлі түстер мен үйлесімді хош иістер (мысалы, киви, таңқурай-құлпынай, цитрустың бір түрі). Мен поляк пакеттерін сатып аламын - олар желе жасауға ыңғайлы. Қапшықта ол жарты литрге есептелген деп жазылған. Мен аздап аз құйамын, бірақ бұл тек тортқа арналған, дәл солай болса, керісінше - көбірек. Торт-желе үшін контейнер алу керек. Ең ыңғайлы ыдыс - бұл алынбалы түбі бар қалып, бірақ қарапайым ыдысты да алуға болады. Пішіннің түбіне жеміс-жидектер салынады (кімге не ұнайды): банан, киви, алма кружкалары. Барлығы бір пакеттен сәл жылы желе құйылады, содан кейін тоңазытқышқа шамамен жарты сағатқа қойылады. Желе екінші қапшықтан жасалады, бірақ сұйықтық өте аз: оны сұйылту үшін ол аздап салқындатылады және йогурт немесе десерт пакетімен араластырылады (мұндай ацидофильді паста бар). Мұздатылған бірінші қабат екінші қабатпен құйылады. Үшінші қабатты ашық түсті желатинді пакеттен (лимон, ананас, шабдалы-өрік) жасаған жөн. Су - бір жарым кесе. Мұздатылған екінші қабатқа жеміс-жидектер (апельсин тілімдері, мандарин, қайтадан алма және т.б.) салынады, барлық желе тоңазытқышқа құйылады. Үстіне шайқалған белки, "Қарлы кесек" десертін (сонымен қатар поляк пакеттерінен) жағуға болады. Егер торт түбі құлаған пішінде болса, онда қатып қалғаннан кейін қабырғалар алынып тасталады - бұл өте әдемі көрінеді.