Желе - жалпы принциптер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Мен джем, желе, кондитерлік өнімдерге поляк ZELFIX қолдануды ұсынамын. Бұл пакеттер (сары, көк, жасыл), сонымен қатар гельфиксі бар арнайы қант бар. Барлығы 5 минут пісіру керек. 1 қап 1 кг жеміске кетеді. Байқап көріңіз. Пюре жемістері өте дәмді болып шығады.
Сипаттамасы Жеміс-жидек желелері - пектин және органикалық қышқылдар қосылған немесе қосылмаған жеміс-жидек шырындарын қантқа қайнату арқылы алынатын жартылай қатты тағамдық өнімдер. Желе жоғары сапалы болып саналады, егер оның түсі желе дайындалған жемістің түсіне сәйкес келсе, егер ол мөлдір болса және кесілген жерінде шыны тәрізді жылтыр болса. Желе кез келген жемістерден, жидектерден және олардың қоспаларынан дайындалуы мүмкін. Ең жақсы желе піскен жемістермен салыстырғанда пектиннің жоғары мөлшерімен сипатталатын, толық піспеген жемістер мен жидектерден алынады. Жеміс-жидек желелерін дайындау келесі ретпен жүзеге асырылады: - шырын сығу, - шырындарды гельдеуге дайындау, - қант, пектин және органикалық қышқылдарды дайындау, - шырын қайнату, - желелерді банкаларға құю. Желатинді суық суға батырыңыз (пропорциялар пакетте жазылған), оны бір сағатқа ісіну үшін қалдырыңыз. Содан кейін сіз оны отқа қоясыз және кесектер ерігенше қыздырасыз. Қайнатудың қажеті жоқ. Сіз негізді дайындайсыз - суда сұйылтылған сироп немесе сорпа, егер ол аспик болса. Сіз бәрін араластырып, қалыптарға құйып, тоңазытқышта салқындатасыз, бірақ суықта емес! Жалпы алғанда, сіз көп нәрсені ойлап таба аласыз - жеміс кесектерін қалыпқа салып, оларды желеге құйыңыз немесе әртүрлі түсті сироптар жасап, желе қабыршақты болуы үшін оларды қалыпқа құйыңыз... Бір ғана ереже бар - желатин неғұрлым көп болса, желе соғұрлым "күшті" болады.