Желеге арналған шырын қайнату
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Үй жағдайында желе таяз ыдыста жоғары отта қайнатылады. Тек осы жағдайларда ғана сәйкес жемістерге тән түсі мен хош иісі бар мөлдір желе алынады. Жеміс шырыны бастапқы көлемнің шамамен үштен біріне қайнатылады. Шырынның бетіндегі көбік пен барлық қоспалар саңылаулы қасықпен үздіксіз алынып тасталады. Қант пісіру процесін тоқтатпай, бірнеше сатыда қосылады. Бұрын суда ерітілген пектин пісірудің соңына қосылады. Желе оттан алынардан екі минут бұрын оған аздап суда ерітілген шарап қышқылы қосылады. Желенің дайындығы "Кептелісті пісіру" бөлімінде сипатталған әдістердің бірімен анықталады. Желенің дайындығын анықтаудың ең оңай жолы - оның бірнеше тамшысын салқын тәрелкеге құю, егер желе дайын болса, ол табақшадан жабыспай бөлініп шығады. Көбінесе дайын желенің бетінде көбік шығып тұрады, одан жұқа қабық пайда болады. Мұндай пленканы міндетті түрде алып тастау керек, өйткені ол микроорганизмдердің дамуы үшін қолайлы ортаны құрайтын қатпарланған белоктардан түзіледі. Дайын желе банкаларға ыстық күйінде құйылады, ол қайнатылған ыдыстарда желе пайда болмас үшін. Қант, пектин және қышқыл "Кептелістер" бөлімінде сипатталғандай дайындалады. Желе толтырылған банкалар пергамент қағазымен жабылған, қақпақтармен жабылған және құрғақ және желдетілетін жерде сақталады.