Тәтті шиеден жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты6 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Желеде піскен жемістер таңдалады, жуылады, сабақтары алынып, ұсақталады, содан кейін сумен құйылады (2 кг тәтті шие үшін - 300 г су) және жұмсарғанша 6-7 минут қайнатылады. Алынған шырын жемістерді баспай, дәкенің бірнеше қабаты арқылы сүзіледі. 1 литр шырынға 600 г қант қосылады, ал қоспасы қажетті қалыңдыққа дейін қайнатылады. Құрамында 5-6 г пектин бар пектин ерітіндісі желе қайнауын тоқтатпау үшін жұқа ағынмен құйылады. Пісірудің ең соңында желеге 1 шай қасық шарап қышқылы қосылады. Дайын желе банкаларға ыстық күйінде құйылады. Желе салқындаған кезде банкалар жабылады.