Шырғанақ желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алынған шырынның 1 литріне - 850 г қант, Шырғанақ шырынынан желе целлюлозамен бірге дайындалады. Сіз жаңа піскен және мұздатылған жемістерді пайдалана аласыз. Шырғанақ жуылады және пісу дәрежесіне қарай қайнаған суға 2 - 3 минутқа батырылады (Шырынды және жұмсақ жемістер ақшылданбайды). Содан кейін електен сүртіңіз. Алынған шырын 70С дейін қыздырылады, қант қосылады, толығымен ерігенше араластырылады және жұмсақ болғанша қайнатылады, отты біртіндеп азайтады. Дайындық температура 104 - 105С-қа жеткенде басталады. Осыдан кейін ыстық желе таза, құрғақ банкаларға құйылады, дәкемен жабылады және толық суығанша қалдырылады. Салқындағаннан кейін пергамент қағазымен байланады.