Таңқурай мен қарақаттан жасалған желе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр шырын - 500 - 600 г қант үшін Таңқурай мен ақ қарақаттың тең мөлшерін алыңыз, ұсақтағышпен ұсақтаңыз, пакеттен сығыңыз немесе шырын сыққыштан өткізіңіз. Шырын тұндырылған кезде оны абайлап ағызып, қантты қосып, көбікті үнемі алып тастап, отқа қайнатыңыз. Дайын желе ыстық банкаларға құйылады, дәкемен жабылады және толық суығанша ұсталады. Содан кейін банкалар пергамент қағазымен жабылады және байланады. Қажет болса, желе ыстық банкаларға жоғарғы жағына дейін ағызылады және оралады.